Порівняння
Додайте товари для порівняння
НАМ ДОВІРЯЮТЬ ЖИТТЯ!
Графік роботи:

      Будні: 09:00–18:00

Вихідний: Субота, Неділя.

 

 

0
Мій кошик

Вогнегасники для кафе і ресторанів

  Вогнегасники для кафе і ресторанів.  

Кафе, ресторани, бари та інші заклади громадського харчування являють собою місця масового відвідування людей, які рідко замислюються про пожежну безпеку обраного ними місця відпочинку. Незважаючи на те, що правила протипожежної безпеки України передбачають наявність достатніх засобів пожежогасіння, власники подібних організацій найчастіше намагаються економити на їх наявність і ставлять під загрозу здоров'я і навіть життя своїх відвідувачів і персоналу. Найпростішим і дієвим способом ліквідувати екстрену ситуацію на самому ранньому етапі її виникнення є вогнегасники.

Вогнегасники для кафе і ресторанів - найпростіший і ефективний спосіб мінімізувати збиток від пожежі і забезпечить евакуацію людей. Характерною особливістю таких об'єктів нерухомості є те, що пожежі в них підпадають під всі категорії А, В, С, і Е - зали для відвідувачів, виробничі та складські приміщення наповнені твердими і рідкими легкозаймистими матеріалами, газоподібними речовинами, електроустаткуванням під напругою. В обробці і меблів ресторанів і барів широко застосовуються такі матеріали, як паперові шпалери, пластикові настінні і стельові панелі, дерев'яний паркет і меблі, гіпсокартон. У приміщеннях присутній електрощитове обладнання, холодильники, електричні та газові плити, обігрівачі.

 

На сьогоднішній день на ринку присутній широкий асортимент переносних і пересувних вогнегасників для ресторанів, кафе і барів.

Залежно від характеру вогнегасної речовини вони діляться на:

• порошкові;

• газові - хладонові і вуглекислотні моделі;

• водяні;

• повітряно-емульсійні;

• пінні.

 

Оптимальним вибором для закладів громадського харчування є порошкові моделі - вони можуть використовуватися для всіх класів пожеж, прості в зберіганні і експлуатації, здатні гасити електроприлади і проводку під напругою, мають оптимальну вартість для покупців. Туша склад складається з мінеральних солей і добавок, що перешкоджають їх злежування і злежуванню в процесі зберігання вогнегасника. Мінеральні солі в основному являють собою різні сполуки фосфатів, карбонатів і бікарбонатів калію і натрію.

 

Порошкові вогнегасники поділяються на два основних типи - газогенераторні і закачані моделі. Газогенераторні моделі містять в своїй конструкції механізм, що виробляє велику кількість газу при активації вогнегасника - газ під тиском розпорошує порошок в осередок загоряння. Характерною особливістю таких моделей є наявність затримки з моменту пуску - газогенераторний механізм вимагає від 4 до 9 секунд на вироблення достатньої кількості виштовхує суміші.

 

Закачані моделі наповнені інертною газовою сумішшю або повітрям під тиском приблизно в шістнадцять атмосфер, обладнані датчиком внутрішнього тиску (манометром) і запірним механізмом. При активації запірного механізму вогнегасник починає негайну подачу гасячого складу в осередок загоряння.

 

Перед тим, як купити порошковий вогнегасник, необхідно пам'ятати кілька простих правил:

• на зовнішній поверхні кожної моделі нанесені умовні позначення, що характеризують клас пожеж, для гасіння яких вони створені - на це маркування необхідно звернути увагу з урахуванням тих матеріалів і речовин, які зберігаються у вашому ресторані або кафе;

• при використанні вогнегасників в повітрі приміщення утворюється суспензія дрібнодисперсних частинок, значно погіршують видимість - евакуація персоналу і відвідувачів їх охопленого вогнем приміщення може бути сильно утруднена;

• розміри мікрочастинок порошку викликають утворення грудок і злежування матеріалу з плином часу.

 

Для того, що б замовити необхідну кількість вогнегасників, необхідно врахувати загальну площу об'єкта, його поверховість, характер і кількість встановленого в ньому обладнання. У загальному випадку відстань від потенційного місця виникнення вогнища загоряння або задимлення до найближчого вогнегасника не повинна складати більше двадцяти метрів, а кожен кілограм гасячого складу повинен відповідати приблизно двадцять п'ять метрів квадратних площі приміщення. З точки зору оптимального співвідношення ціни і захищеності об'єкта оптимальним є використання моделей по п'ять літрів або по чотири кілограми.

 

  Центр пожежної безпеки Євросервіс   пропонує власникам кафе, ресторанів, барів та інших об'єктів громадського харчування замовити і купити широку лінійку вогнегасників за найнижчою ціною з гарантією якості на кожну одиницю продукції. У разі виникнення будь-яких питань, що стосуються протипожежної безпеки вашого об'єкта, ми з радістю надамо вам кваліфіковану консультацію і допоможемо сформувати замовлення з оптимальними характеристиками.

Сортування:
Відображення:
Вгору